KRVAVAC SE DRŽI – PODRUJNICI VODA DO CESTE

KRVAVAC SE DRŽI – PODRUJNICI VODA DO CESTE

Večeras oko 20 sati se očekuje najveći vodostaj Neretve od siječnja ovde godine uslijed povećanja protočnosti Neretve. Desnu obalu će pogoditi ovaj vodeni val s obzirom da će onemogućiti Norinu stabilizaciju.

Norin u 17 sati i dalje ide uzvodno i iako najniže kuće u Momićima i Podrujnici nisu još pod vodom, ljudi opravdano strahuju od Norina jer je voda zahvatila manji dio ceste u Podrujnici.

Krvavac se još drži jer su Hrvatske vode i Općina Kula Norinska pravoremeno reagirale reguliranjem ustava na izlazu Krvavca. Ugroza dolazi jedino dolazi iz pravca Malog blata, ali se obrana kuća još uvijek bez problema drži.
U 16.00 sati smo u Krvavacu su zajedno s lokalnim stanovništvom zapovjednik DVD Kula Norinska Ivan Kaleb s dobrovoljcima DVD-a Marinom Nikolićem iz Matijevića, Andrijom Miočem iz Pozle Gore i Vinkom Glavašem iz Metkovića užurbano punili vreće za stanovništvo Krvavca. Zapovjednik Ivan Kaleb je priopćio da će se u 18.00 sati sastati Stožer za zaštitu i spašavanje i razmotriti situaciju te se nastaviti pripremati za daljnju obranu od poplave i pomoć ugroženim ljudima.

Općina Kula Norinska je u stalnom kontaktu s Hrvatskim vodama i drugim nadležnim službana da bi u svakoj situaciji mogli promptno reagirati u slučaju potrebe.

Riva na Krvavcu

Podrujnica – Bezeri



Skip to content