70 KRIZMANIKA U ŽUPI BAGALOVIĆI

70 KRIZMANIKA U ŽUPI BAGALOVIĆI

U nedjelju 29. travnja, u župi Bagalovići čak 70 krizmanika primilo je sakrament Svete potvrde.

Svetu misu na otvorenom ispred crkve Gospe Karmelske na Bagalovićima predvodio je izaslanik nadbiskupa Splitsko-makarskog, don Marinko Vidović, inače naš Neretvanin koji je iznimno nadahnutim govorima i propovijedima krizmanicima, kumovima i svima nazočnima nastojao predočiti važnost sakramenta Potvrde.

Organizaciju za neuobičajen velik broj krizmanika, besprijekorno je odradio don Augustin Radovića zajedno s aktivnom crkvenom zajednicom župe Bagalovići-

Zanimljivost u župi Bagalovići je da je ovogodišnja krizma uslijedila nakon što dvije godine uzastopce krizme nije bilo zbog toga što tadašnji župnik nije prijavio na vrijeme krizmu u Splitsko-makarsku nadbiskupiju, pa je tek ove, treće godine za red sv. sakramenat primilo ukupno 70 krizmanika različitih generacija.

Nakon Sv. mise,  i tradicionalnih proslava među najbližima, krizmanici su se imali priliku opustiti u Krvavcu gdje je organizirana zabava za krizmanike.

Zahvaljujemo gospodinu Vladi Jerkoviću iz Kule Norinske koji nam je ustupio svoje fotografije krizme (klikom na sličicu možete je vidjeti u znatno većoj rezoluciji):

dsc01130

dsc00059

dsc00055

dsc00047

dsc00046

dsc01108

dsc01111

zesnke




Skip to content