SVETI JURE U DESNAMA

SVETI JURE U DESNAMA

Jučer je u Desnama proslavljen Sv. Jure, zaštitnik Župe Sv. Jure Desne, ujedno i zaštitnik mjesta Desne. Mnogobrojni mještani Desana, oni koji su porijeklom iz Desana, ali i njihovi prijatelji i mještani susjednih naselja, sudjelovali su u misnom slavlju i procesiji .

Blagdan Sv. Jure nije željno očekivani blagdan među Desancima i ostalim Neretvanima samo zbog okupa obitelji i prijatelja i kao zahvala za život, već je ovaj blagdan među mnogima željno očekivan upravo zato što  blagdanom Sv. Jure započinje „sezona janjetine“.

U Desnama počinje prvo masovnije pečenje janjaca što gurmani znaju prepoznati, pa se nađe načina da se nađu za nekim od stolova s kojih dopire miris janjetine.

Naravno, Desne su poznate i kao mjesto u kojem se i dobro vino vrlo rado konzumira.

Naselje Desne je tijekom proteklih godina dobilo olakšan pristup prema spojnoj (auto)cesti Ploče (Čeveljuša) –Vrgorac, a u tijeku su i radovi na proširenju ceste prema Desnama i to na dionici Kula Norinska- Bagalovići gdje se cesta proširuje za oko 1 metar.

Iako su Desne mjesto sa 91 stanovnikom, vikendom se pretvaraju u živahnije mjesto gdje oni koji imaju svoju starinu, odmaraju dušu i tijelo




Skip to content