Poziv za prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Općine Kula Norinska

Posted ago by nkrsticevic

Pozivamo sve zainteresirane, nezaposlene osobe prijavljene u evidenciju Zavoda za zapošljavanje s područja Općine Kula Norinska da se jave do 13. lipnja 2018.  u prostorije općine za rad u sklopu  mjere javnih radova, koje će se provesti u suradnji s nadležnim Ministarstvom rada i mirovinskoga sustava.

Za navedeni program traži se ukupno 12 (dvanaest) osoba na rok od 6 (šest) mjeseci, a osobe koje su radile na Javnim radovima u vremenu duljem od 12 mjeseci unazad 3 godine ne mogu biti uključene u Javni rad, kao i osobe koje su trenutno korisnici Programa Javnih radova (Program prevencije požara i bujičnih poplava) ne mogu biti uključene u novi Program Javnih radova.

Prijaviti se mogu:

Dugotrajno nezaposlene osobe, osobe s invaliditetom, osobe u nepovoljnom položaju na tržištu rada i mlade osobe, i to podijeljeni tri skupine:

1. skupina:

  • bez obzira na duljinu prijave u evidenciju: hrvatski branitelji, djeca i supružnici poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, žrtve seksualnog nasilja u ratu, roditelji s 4 i više malodobne djece, roditelji djece s teškoćama u razvoju, roditelji djece oboljele od malignih bolesti, roditelji udovci i roditelji djeteta bez upisanog drugog roditelja, osobe uključene u probaciju, osobe bez stečene kvalifikacije, osobe s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima, žrtve obiteljskog nasilja, azilanti, mlade osobe koje su izašle iz sustava skrbi (domova za djecu) i udomiteljskih obitelji, odgojnih zavoda i slično, liječeni ovisnici o drogama, osobe koje su završile sa služenjem zatvorske kazne u posljednjih 6 mjeseci, Romi, beskućnici/e, osobe koja pripadaju etničkoj manjini i potreban joj je razvoj jezičnog profila, profila stručnog usavršavanja ili profila radnog iskustva da bi poboljšale izglede za pristup stalnom zaposlenju
  • mlade osobe do 29 godina prijavljene u evidenciju do 4 mjeseca
  • mladi do 25 godina prijavljeni u evidenciju dulje od 6 mjeseci
  • mladi do 29 godina prijavljeni u evidenciju dulje od 12 mjeseci
  • osobe starije od 50 prijavljene u evidenciju dulje od 6 mjeseci
  • osobe prijavljene u evidenciju nezaposlenih 3 i više godina

2. skupina:

  • korisnici zajamčene minimalne naknade prijavljeni u evidenciju nezaposlenih

3. skupina:

  • osobe starije od 50 godina prijavljene u evidenciju kraće od 6 mjeseci
  • osobe starije od 29 godina prijavljene u evidenciju od 12 do 36 mjeseci

Općini Kula Norinska odobrena dva projekta

Posted ago by nkrsticevic

Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u sklopu Programa pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova odobrilo je Općini Kula Norinska  180.000,00 kn za izradu projektne dokumentacije za izgradnju vatrogasnog doma.

Natječaj je provelo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom DUNEA-om, čime su financijska sredstva prvi put spuštena na regionalnu, odnosno lokalnu razinu.

Nekoliko dana prije načelnik Krstičević potpisao je projekt Rekonstrukcije nerazvrstane ceste u Desnama u iznosu  od 100.000,00 kn, koji je također odobren od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice.

Poziv za dostavu prijedloga kandidata za dodjelu javnih priznanja Općine Kula Norinska

Posted ago by nkrsticevic

Odbor za javna priznanja Općine Kula Norinska na temelju članka 3.  Odluke o javnim priznanjima Općine Kula Norinska („Neretvanski glasnik“ br: 03/03),  objavljuje P  O  Z  I  V za dostavu prijedloga kandidata za dodjelu javnih priznanja Općine Kula Norinska:

Poziv javna priznanja 2018


OPĆINI KULA NORINSKA ODLUKA O PRIHVATLJIVOSTI ZA ULAGANJE U IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA

Posted ago by nkrsticevic

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je dostavila općini Kula Norinska “Odluku o prihvatljivosti” vezano za Natječaj za provedbu Podmjere 7.1. “Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj općina i sela u ruralnim područjima i njihovih temeljnih usluga te planova zaštite i upravljanja koji se odnose na lokalitete Natura 2000 i druga područja visoke vrijednosti”-provedba tipa operacije 7.1.1. “Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj jedinica lokalne samouprave.

Općini Kula Norinska kao prihvatljiv korisnik je ostvarila 55 bodova za Izmjene i dopune prostornog plana uređenja, te je utvrđen iznos potpore od 112,500,00 kn. Odluka će postati konačna nakon što isteknu svi rokovi predviđeni za prigovore

Predstava POMUTNJA u Krvavcu

Posted ago by nkrsticevic

U suradnji Općine Kula Norinska i Metkovskog amaterskog kazališta u četvrtak 19. travnja 2018 g. u 20 h u Domu Kulture Krvavac će se održati predstava Pomutnja.

Za režiju je zaslužna Jasna Jukić, dok je autor predstave mladi metkovski pisac Goran Matić.

Uloge tumače: Ana Veraja (Vesela), Željka Bulić (Tonka), Jure Talajić (Jozo), Vinko Vuković Liska (Švabo), Marijeta Kežić (Mila), Manuela Šiljeg Malezija (Anka) i Josip Talajić (Juan Carlos).
Ulaz je besplatan!! Vidimo se….