Održana uvodna konferencija u sklopu projekta „Promocija zdravlja i prevencija bolesti u općinama Kula Norinska i Zažablje“

Održana uvodna konferencija u sklopu projekta „Promocija zdravlja i prevencija bolesti u općinama Kula Norinska i Zažablje“

21. travnja 2022. godine, u Društvenom domu u Krvavcu, predstavljen je projekt „Promocija zdravlja i prevencija bolesti u općinama Kula Norinska i Zažablje“ oznake  UP.02.2.1.04.0024.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020., preko Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kao posredničkih tijela. Ukupna vrijednost projekta je 419.090,00 kuna, a intenzitet potpore je 100%.

Načelnik Nikola Krstičević pozdravio je sve prisutne te ukratko predstavio projekt, koji ima za cilj kroz 12 mjeseci stanovnicima općina Kula Norinska i Zažablje, kroz predavanja i treninge, približiti važnost pravilne prehrane i vježbanja te podizanje svijesti o važnosti prevencije bolesti i smanjenja rizika od razvitka bolesti krvožilnog sustava, s naglaskom na stjecanje navika zdravog ponašanja,

Na projektu će sudjelovati po 25 adolescenata i 25 osoba starijih od 50 godina iz svake od općina. Liječnice dr. Sonja Barač i dr. Antonija Šušnjar Pokrajac održat će predavanja i radionice polaznicima na teme: Prevencija bolesti krvožilnog sustava; Štetnost pušenja i alkohola; Prevencija ovisnosti o pušenju i alkoholu; Važnost zdrave prehrane i Važnost fizičke aktivnosti.

Rekreativne aktivnosti provodit će magistri kineziologije Branimir Vučković i Tomislav Jurković, a uključivati će organizirane pješačke ture za osobe starije od 50 godina, aerobik i organizirano igranje nogometa i odbojke za mlađe sudionike.

Općinama Kula Norinska i Zažablje cilj je zajedničkim naporima utjecati na ukupnu trenutačnu zdravstvenu sliku svog stanovništva. Aktivnosti na projektu će pomoći u smanjenju pojave bolesti krvožilnog sustava među stanovništvom koje spada u rizične skupine, a adolescentima će stvoriti zdrave navike koje će im kasnije u životu smanjiti opasnost od razvitka krvožilnih bolesti.

“Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.”

„Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Općine Kula Norinska.“

 Skip to content