I MI IMAMO DOTURA!

I MI IMAMO DOTURA!

Ovih dana je u rodnom Krvavcu i Ante Ujdur odmilja poznat kao „Doktor Ante Ujdur“ koji je 90-tih sa suprugom i djetetom otišao na privremeni rad u Njemačku gdje je upoznao Dr.Dietera Dorna, jednog od najpoznatijih kiropraktičara na svijetu, posebno poznatog po Dorn metodi istezanja.

2004. godine „Doktor Ante“ završava tečaj kiropraktike, da bi 2006. završio tečaj za masera – fizioterapeuta.

Danas je „Doktor Ante“ poznati građanin Memmingena te je za svoj stručan, ali i human rad dobio više nagrada i priznanja., a svoje znanje i dar je usmjerio posebno na pomoć ljudima s bolovima u leđima, migrenima i drugim poremećajima koji iziskuju njegovu vještinu.

Prepoznat u zajednici, „Doktor Ante“ je više puta predstavljan i u njemačkim i austrijskim medijima, a „Doktor Ante“ nije propustio predstaviti i svoj kraj

U kolovozu 2009. godine na poziv Udruge lađara “Gusar” iz Komina ulazi u stručni tim s trenerom Ivanom Šabjanom, poznati svjetskim prvakom i olimpijcem te je možda dijelom i njegova zasluga /krivnja što Kominjani osvajaju prvo mjesto na Maratonu lađa.

Doktor Ante u “akciji”na veslaču “Gusara”

Tko zna, možda bi neka od naših 5 ekipa mogla razmisliti o „Doktoru Anti“ pa da se konačno medalja nađe i u našoj općini. Iako nije za veslo, sigurno bi pomogao da veslo bezbolnije prođe kroz vodu, a bome bi se mandarine lakše okopavale, loza frezala i kukumar sadio da je „Doktor Ante“ češće s nama.

Očito je da su potencijali našeg „Doktora“ veliki pa bi se možda i gospodarstvo općine moglo unaprijediti njegovim rukama. Njemci i Austrijanci sigurno nisu ludi što ga drže kod njih – znaju oni kad ode „Doktor“ da će se manje radit!

Dr.Ante sada boravi u mjestu Vatens kod Innsbrucka u Austriji te mu je cijelo naselje odalo priznanje radi brojniih uspješno obavljenih intervencija.

“Uvijek sam tu,kome treba pomoći, ja uvijek dolazim i uvijek sam za moj Krvavac,Komin i moju dolinu….“ riječi su našeg „dotura“.

09. prosinca 2009. godineSkip to content