BOŽIĆNI KONCERT U KRVAVCU

BOŽIĆNI KONCERT U KRVAVCU

U subotu 19. prosinca je s početkom u 19.30 satu u mjesnom domu u Krvavcu održan prigodni Božićni koncert s bogatim i zanimljivim programom. Nastupilo je više klapa i kulturno-umjetničkih društava, a organizator je bio naš KUD „Župa Bagalovići“.
Kako je naš KUD „Župa Bagalovići“ u velikom zamahu, valja spomenuti da ove godine ima 85 članova, u dogledno vrijeme ih očekuje i putovanje u Toulouse u Francusku gdje će predstavljati našu Domovinu.

Gosti Božićnog koncerta su bili:

– KLAPI „SVETI NIKOLA“ iz župe Sv. Nikole Metković,

KUD „ LEOPOLD MANDIĆ“ iz Grabovine kraj Čapljine

– ŽENSKA KLAPA LAĐARICE, nastala iz crkvenog zbora naše Župe Bagalovići

– MJEŠOVITI ZBOR CRKVE GOSPE KARMENSKE

Dobro uvježbane plesove KUD Bagalovići je izvodio pod vodstvom Maria Gnječa i Ivane Gnječ, a pjesmama „Lađarica“ je dirigirala Maja Jerković – voditeljica klape.

Gosti iz BiH – KUD Lepold Mandić su također prikazali svoju baštinu pod vodstvom Davora Bukvića

Inače Mješoviti zbor Crkve Gospe Karmenske koji je rasadnik novih pjevača za zborove, osnovan je 2005. godine, a sada broji 30-ak članova. Dosada je nastupao u Splitu, Trogiru, Makarskoj i mnogobrojnim drugim mjestima, a snimili su i CD. Sve se to ostvaruje pod voditeljicom Majom Jerković.

Dupkom ispunjena dvorana je pokazala da su ljudi prepoznali kvalitetu programa i da su ovakvi sadržaji uvijek dobrodošli.


20. prosinca 2009.Skip to content