BADNJAK I BOŽIĆ U NAŠOJ OPĆINI

BADNJAK I BOŽIĆ U NAŠOJ OPĆINI

Približio nam se i još jedan Božić. Ove godine ima osjetno manje gužve po trgovinama, manje strke na našim cestama, ali ipak naši domovi, a posebice naše domaćice ne miruju pa ćemo najprije njima zaželjeti sretne blagdane, a onda i svima ostalima.

Kao i svake godine večeras (četvrtak Badnji dan – 24.prosinca.) u 23:00 sata započinje misno slavlje dok je Božićna misa u petak u 10:00 sati, kao i misa u subotu na Sv. Stjepana prvomučenika.

Vjernici župe Bagalović, ali i vjernici iz ostalih župa dolaze na ponoćnu misu u župsku crkvu na Bagaloviće gdje u božićnom duhu slave rođenje Krista. Sve će to biti popraćeno uz pjesmu našeg crkvenog zbora i prigodni božićni ugođaj.Nadamo se da će Boćni duh donijeti svim našim župljanima i stanovnicima općine prije svega duhovni mir, a onda i materijalni boljitak.

S vremenom se Božić pretvrorio u u konzumizam i masovnu potrošnju, ali naša župa Bagalovići svojom tradicijom održanja starih običaja kao što je paljenje badnjaka, pokazuje da moderno društvo ne može uništiti dobri duh Božića. U mnogim našim selima; Kuli Norinskoj, Krvavcu, Matijevićima, Momićima, Podrujnici, Desnama…..,, i ove Badnje večeri uplati će se badnjaci uz čiju toplinu će se okupiti susjedi, prijatelji, sumještani, uz pregršt dobre volje, pokoju pjesmu i veselu riječ.

Ovo je i vrijeme pomirenja, pa je dobro iskoristiti ove dane i ponovno sklopiti izgubljena prijateljstva, ljubavi, rodbinstva i kumstva. Nadamo se da ćete svi dostojno obilježiti božićne blagdane uz obitelj, prijatelje i puno dobre volje i mira.

Sretan Vam Božić, mir i dobro svima u ime načelnika i cijelog općinskog vijeća Općine Kula Norinska!Skip to content