NABAVLJENI UREDJAJI ZA SUŠENJE KUĆANSTAVA

NABAVLJENI UREDJAJI ZA SUŠENJE KUĆANSTAVA

Unatoč tome što su načelnik Općine Kula Norinska Nikola Krstičević  i zamjenik načelnika Branko Jerković od Hrvatskog crvenog križa tražili uređaje za sušenje kućanstva koja su doživjela poplavu, našoj općini nije dodijeljena niti jedna sušilica pa je Općina bila prisiljena nabaviti 7 sušilica od privatne firme.
Iznenađujuće je da Hrvatski crveni križ nije našoj općini dodijelio niti jednu sušilicu, iako je i naša općina bila pogođena poplavom te je za nju proglašena elementarna nepogoda.

Od Crvenog križa je Metković, koji je najviše pogođen je dobio 30, a Ploče 20 sušilica, no začuđujuće je da niti jedna sušilica nije dodijeljena općini Kula Norinska unatoč apelima. Zbog toga je Općina Kula Norinska  odlučila ne ostavljati na cjedilu stanovnike naše općine koji su bili pogođeni poplavom, ako ih već drugi ostavljaju,  te je nabavila dovoljan broj sušilica ne želeći dopustiti da se zanemarivanje „malih“ jedinica lokalne samouprave, osjeti u životu onih koji su bili pogođeni poplavom.

I ovom aktivnošću Općina Kula Norinska pokazuje da se spremnost na poplavu i sanaciju posljedica poplave može postići dobrom voljom i organiziranošću. Od svih mjesta koja su pogođena poplavom, u općini Kula Norinska se obrana od poplave najbolje pripremala, a ovim se pokazuje da i aktivnosti nakon poplave mogu biti dobro organizirane  i bez obzira na pomoć izvana koja svakako nije adekvatna.Skip to content