MISA ZA PALOG BRANITELJA MARIJA NIKOLIĆA-KIŠA

MISA ZA PALOG BRANITELJA MARIJA NIKOLIĆA-KIŠA

Članovi  Udruge veterana  4.brigade-podružnice za Dubrovačko-neretvansku županiju, u petak 29.siječnja, na 17.godišnjicu pogibije suborca Marija Nikolića Kiša položili su vijenac  i zapalili svijeću na mjesnom groblju u Bagalovićima, a potom su sudjelovali na misi zadušnici u kapeli u Krvavcu. Svetu misu predvodio je don Nikola Bodrožić, župnik župe Bagalovići. Pok. Mario kao pripadnik 4.gardijske brigade poginuo je 29.siječnja 1993.godine u Paljuvu (Novigrad) tijekom borbi s neprijateljem nakon akcije Maslenica. Kapela je bila pretijesna da primi sve nazočne veterane, prijatelje i sumještane koji ne zaboravljaju svog Marija odajući mu tom prilikom počast.

Udruga veterana Domovinskog rata “1991” je u suradnji s likovnim umjetnikom Nikolom Vučkovićem, a u dogovoru s župnikom župe Bagalovići Nikolom Bodrožićem, izradila idejno rješenje za jedinstveni spomenik svim palim braniteljima iz Župe Bagalovići  koji bi se smjestio kraj Crkve Gospe Karmelske na Bagalovićima

Udruga branitelja općine Kula Norinska i veterani 4.brigade pokrenuli su inicijativu za postavljanje spomen-obilježja pok. Mariju u njegovom rodnom mjestu Krvavac koje bi trebalo biti realizirano do blagdana Gospe Karmelske koja se slavi u Krvavcu 16.srpnja. Udruga branitelja Kule Norinske također planira podignuti spomen obilježja svojim poginulim vitezovima pok. Niki Jerkoviću-Primi u Kuli Norinskoj koji je poginuo kao pripadnik 4.gardijske brigade i Ivici Pruscu-Jumi poginulom pripadniku 3.gardijske brigade.

U ime Općine Kula Norinska, te njenih stanovnika, zahvaljujemo Udruzi Veterana 4. gardijske brigade na sjećanjima na naše pale borce.



Skip to content