SASTANAK NAČELNIKA OPĆINE I VODITELJA HRVATSKIH VODA

SASTANAK NAČELNIKA OPĆINE I VODITELJA HRVATSKIH VODA

Dana 08. ožujka na radnom sastanku sa Voditeljem Ispostave Hrvatskih voda g. Joškom Ercegom, Načelnik općine Kula Norinska Nikola Krstičević razgovarao je o projektima koje Hrvatske vode planiraju raditi u narednom periodu na području općine Kula Norinska. Načelnika, je najviše zanimalo dinamika realizacije projekta obrane od poplave naselja Krvavac, budući se taj projekat uspio ubaciti u godišnji plan Hrvatskih voda.
Prema riječima g. Joška Ercega, prvi i osnovni korak je izrada idejnog riješenja , koji bi definirao mjesto izgradnje nasipa, te na taj način fizički odvojio „Malo Blato“ od samog naselja Krvavac. Općina kao JLS, bi trebala riješiti imovinsko pravne odnose, tj. otkupiti zemljište, koje je u privatnom vlasništvu. Zatim bi se morao prokopati kanal kroz tkz. bivšu „Jarugu“ sve do ustave u samom mjestu Krvavac, gdje bi na kraju trebalo postaviti pumpu, koja bi izbacivala višak oborinske vode koja bi se nakupila u slučaju prevelikih oborina.

Ovakve slike bi uspješnom suradnom Općine i Hrvatskih voda trebale postati prošlost


Taj kanal bi trebalo isprojektirati na način da se u njega može postaviti i kanalizacijska mreža, budući je općina Kula Norinska već izradila idejno riješenje projekta kanalizacije. Ali o tim pojedinostima će projektant  dati najprihvatljivije riješenje, na zadovoljstvo svih žitelja mjesta Krvavac.

Što se tiče nastavka rive u Krvavcu, ove godine je u planu priprema inundacijskog pojasa, u cijeloj dužini do kraja ulice obale Ante Starčevića (Đermiston), te ako se rebalansom proračuna osiguraju sredstva, završila bi se kompletno uređenje rive i šetnice u Krvavcu, ako ne to bi se napravilo tijekom iduće godine.
Isto tako ubrzo kreće i uređenje obale u mjestu Krvavac II, gdje bi se u inundacijskom pojasu očistilo i uklonili razni otpadi, objekti te druge građevine i  nasadi.Na taj bi se način mjesto Krvavac II uredio a ujedno dobio  područje za rekreaciju.

Riva u Krvavcu se pokazala od velikog praktičnog značaja, ali i estetika mjesta je značajno pobljšanaSkip to content