MODERNIZACIJA RASVJETE

MODERNIZACIJA RASVJETE

Općina Kula Norinska kao jedna od prvih općina u Republici Hrvatskoj realizira projekt modernizacije rasvjete putem zamjene starih žarulja koje su neekološke i rastrošne za štedne žarulje, ekološki prihvatljive i ekonomski isplativije za općinski proračun.

Projekt modernizacije rasvjete je na inicijativu Općine Kula Norinska Financirao Fond za energetsku učinkovitost i Fond za regionalni razvoj, a projekt se odvija u više faza sukladno dogovorenoj dinamici.

Trenutno je u tijeku postavljanje rasvjetnih stubova u zaseocima Prusci i  Kalebi u Podrujnici s tim da se u zaseoku Kalebi očekuje priključenje na mrežu, budući je općina potpisala s HEP-om ugovor o priključku i platila priključak bez čega se nije moglo priključiti na mrežu. Nakon što se opremi mjerno mjesto sa mjernim ormarićem, očekuje se puštanje u funkciju javne rasvjete i na tom području.

Na ovaj način se očekuju uštede u općinskom proračunu od oko 50-ak tisuća kuna godišnje uz istodobno postizanje visokih ekoloških standarda koji će uvođenjem reda u gospodarenju okolišem biti od velike važnosti za općinu. Također je za napomenuti da općina ovim putem na duži vremenski period rješava pitanje rasvjete na cijelom području naše općine.Skip to content