OSNOVANO DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO

OSNOVANO DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO

U nazočnosti visokih gostiju u nedjelju, 13. lipnja u Domu kulture u Krvavcu je održana Osnivačka skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kula Norinska. Prisutne goste su pozdravili dožupanica Dubrovačko-neretvanske županije Marija Vučković, predstavnici Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske zajednice -zapovjednik Stjepan Simović i tajnik Stijepo Bašica, te predstavnici vatrogasnih postrojbi gradova Metkovića, Opuzena i Ploča, te općine Slivno koji su svojim prisustvom uveličali ovaj povijesni trenutak za općinu Kula Norinska.

Na Skupštini su usvojeni Statut te grb i zastava koje je izradio i predložio Mario Jerković, a izabrana su i tijela Dobrovoljnog vatrogasnog društva

Za predsjednika DVD-a Kula Norinska je izabran Mile Jerković iz Kule Norinske, za njegova zamjenika Nenis Vučković iz Krvavca II, a za zapovjednika vatrogasne postrojbe Ivan Kaleb – Fis iz Podrujnice (inače i aktivni član Hrvatske gorske službe spašavanja).

Za tajnika DVD-a je izabran Mario Jerković iz Kule Norinske.

U Nadzorni odbor su izabrani Nikola Krstičević iz Krvavca, Ante Markić iz Desana i Ante Jerković – Primo iz Kule Norinske.

Nakon zaključenja skupštine pripremljen je manji domjenak te se nastavilo s neformalnim druženjem.
Svi koji žele biti članovi DVD-a koje će s vremenom dobiti i potrebnu opremu, mogu se javiti u Općinu Kula Norinska ili izabranim tijelima DVD-a.Skip to content