NOĆ BOROVČANA

NOĆ BOROVČANA

U Borovcima je sinoć održana sada već tradicionalna Noć Borovčana u organizaciji Udruge za zaštitu, očuvanje i revitalizaciju baštine sela Borovci.

Stotine Borovčana, njihovih prijatelja i rodbine su se uz veselo druženje, dobru spizu i piće veselili cijelu noć. Za podgrijavanje vesele atmosfere se brinuo sastav “Kraljevi Neretve”.

Zanimljivost mjesta Borovci je da prema popisu stanovništva iz 2001. godine mjesto Borovci ima 33 stanovnika (nažalost znamo da je od tog broja dio stanovnika preminuo, a dio ima samo prijavljeno prebivalište u Borovcima). No kad je u pitanju dobrobit sela, iseljeni Borovčani su uvijek spremni na akciju.

Očuvanje crkve, izgradnja Križnog puta, radovi na mrtvačnici, nasipanje i asfaltiranje puteva, rasvjeta u mjestu – sve su to Borovčani svojim zalaganjem uspjeli sami napraviti ili zajedno s drugim subjektima ishoditi.

Općina Kula Norinska je sukladno mogućnostima tijekom proteklih godina nastojala pomagati dio projekata sa željom da se započeta revitalizacija Borovaca nastavi te će i dalje nastojati pratiti projekte koji su od interesa za stanovništvo Borovaca.

22. kolovoza 2010.Skip to content