NOVA ŠKOLSKA GODINA

NOVA ŠKOLSKA GODINA

S današnjim danom započela je nova školska godina.

Osnovna škola Kula Norinska trenutno u 3 mjesta organizira nastavu i to do četvrtog razreda u mjestima Krvavac i Momići te do osmog razreda u Kuli Norinskoj. Ove godine je u osnovnu školu Kula Norinska upisano 133 djece.

Prema riječima ravnatelja OŠ Kula Norinska Tomislava Jerkovića, ove godine je jedno odjeljenje manje, najviše kao posljedica činjenice smanjenog nataliteta te zbog toga što mnogi roditelji svoju djecu šalju u školu u Metković. No ravnatelj ističe da  razloga za slanje djece u Metković više nema jer OŠ Kula Norinska zadovoljava sve moderne standarde. Tijekom proteklih par godina prostorije škole su dovedene na zavidnu razinu te su opremljene modernim nastavnim sredstvima, a učenici zajedno s nastavnicima postižu uspjehe i na razim natjecanjima što govori i o podizanju standarda u odgojnom i obrazovnom dijelu.

Od investicija ove godine će najvažnija biti izvođenje završnih radova na novoj područnoj školi u Momićima koja je započeta prije 20-ak godina, ali su se u zadnje vrijeme uložili maksimalni napori da se škola privede svrsi te da se djeci Novih Sela, Borovaca, Podrujnice i Momića omogući kvalitetno školovanje što bliže njihovim domovima.

Svi ovi napori su ostvarivi samo kvalitetnom suradnjom OŠ Kula Norinska, Dubrovačko-neretvanske županije, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Općine Kula Norinska te roditelja djece.

Svim školarcima želimo puno uspjeha u školskoj godini 2010/2011.

06.rujna 2010.Skip to content