OBILJEŽEN BLAGDAN GOSPE ŽALOSNE NA BRDU BOBAJ

OBILJEŽEN BLAGDAN GOSPE ŽALOSNE NA BRDU BOBAJ

Misnim slavljem predvođenim mjesnim župnikom Don Nikolom Bodrožićem te don Darkom Jerkovićem, uz pratnju i pjesmu župskih zborova župe Bagalovići, obilježen je blagdan Gospe žalosne na brdu Bobaj iznad Matijevića. Na misi je bilo prisutno i oko 100-tinjak djece koji su došli potražiti blagoslov za nadolazeću školsku godinu te su im tom prigodom podijeljene i svete sličice.

Kapelica Gospe žalosne, koja je prema predaji napravljena prije oko 190 godina, svoj današnji oblik je poprimila početkom 80-ih godina prošlog stoljeća kada su mještani Matijevića te Kule Norinske zajedničkim naporima iznijeli materijal za njenu izgradnju te napravili kapelicu današnjeg oblika na mjestu nekadašnje male neugledne zavjetne kapelice izgrađene na kamenu.

Oko 2000-te godine je skupina ljudi uredila i okoliš iskopavanjem i slaganem kamena čime se dobio omanji plato za postavljanje oltara na dan Gospe žalosne i održavanje mise.

Prema riječima don Nikole Bodrožića, ukoliko to dopuste prilike, pristupilo bi se dodatnim radovima na uređenju oko prostora kapelice, pa čak i izgradnji nadstrešnice.Skip to content