PRVA KUĆA U KRVAVCU POD VODOM

PRVA KUĆA U KRVAVCU POD VODOM

Poplava koja je i ove godine zadesila Neretvu nije poštedjela ni Krvavac. Unatoč poduzetim mjerama od strane općine Kula Norinska i Hrvatskih voda, voda je ušla u jednu kuću u Krvavcu koja se inače nalazi na niskoj koti kraj Malog blata.
U taj predio Krvavca su dovedene određene količine materijala kojima će se pokušati spriječiti širenje prodora vode u druge dijelove Krvavca pa su i Hrvatske vode i općina Kula Norinska u stalnom kontaktu i pripravnosti.

Inače razina Neretve se tijekom jučerašnjeg dana i noći ponešto smanjila pa se i Neretva prestala ulijevati u Norin. No to nije dovoljno za desnu obalu Neretve jer se Norin razlijeva po naseljima desne obale Neretve. Daljnji razvoj situacije će najviše ovisiti o tome da li će biti jugo ili bura. Ako bude jugo može se očekivati zadržavanje visokog vodostaja, a ako bude bura može se očekivati smanjenje vodostaja Neretve, a time i Norina i njegovo postupno povlačenje u korito. Naselja Matijevići, Momići, Podrujnica još uvijek nisu u opasnosti.

Jutros u 07.00 sati Norin je mirovao. Dakle niti je istjecao iz Neretve niti se ulijevao u Neretvu

Vremenska prognoza nije baš idealna. Iako se danas očekuje dan bez padalina i bura, u petak bi nas moglo dočekati jako jugo i padaline. Dakle najviše će se gledati danas koliko će Neretva, pa more, uspijeti odvesti vode, a onda da li će u petak padaline i jugo „vratiti“ isto toliko ili će u Norin dovesti više vode.Skip to content