STANJE U OPĆINI POD KONTROLOM IAKO NORIN RASTE

STANJE U OPĆINI POD KONTROLOM IAKO NORIN RASTE

Tijekom večeri se očekuje lagani pad Neretve jer su količine voda koje dopiru iz Bosne i Hercegovine sve manje. Uzvodne brane primaju manju količinu vode pa mogu i ispuštati manje količine vode.

Iako voda ide još oko 1.500 cm/s, to je poboljšanje i omogućuje pad Neretve večeras. Koliko – to će noć pokazati, ali je ohrabrujuća činjenica da je u Kominu i Krvavcu pad razine Neretve već primjetan.

Odlična organizacija nadležnih službi i mještana Krvavca se pokazala ključnom za obranu Krvavca. u Krvavcu II voda probija nasip, ali se konstantno ispumpava.

Norin s druge strane se još uvijek ulijeva uzvodno. Razina vode na desnoj obali raste oko 1 cm svaki sat pa će ovo biti kritična noć za desnu obalu Metkovića i dio Podrujnice.

Na Orepku i Podrujnici na predjelu Bezeri cesta je gotovo neprohodna. Terenska vozila i kombiji mogu proći, ali za mala vozila nije preporučljivo..

U Momićima je ugrožena kuća Huberta Plećaša.

U Matijevićima voda ne ugrožava kuće, ali je blizu konobe Jure Nikolića, iako se tijekom noći ne očekuje ulazak vode.

U Kuli Norinskoj nema problema.

Općina Kula Norinska je osigurala dovljan broj vreća (preko 5.000!), pijeska, motornih pump ii drugih potrepština, a stanovništvo je dobro organizirano pa se ne očekuju akcidentne situacije glede posljedica poplaveSkip to content