NAŠA OPĆINA SE DOBRO DRŽI

NAŠA OPĆINA SE DOBRO DRŽI

Neretva stagnira i drži razinu vode kao i danas popodne.
No nizvodno (Komin) je par cm niža jer se more smanjilo pa bolje prihvaća vodu iz Neretve. Novih vodenih valova do jutra ne bi trebalo biti, a očekuje se i padanje Neretve za koji centimetar ukoliko ne bude padalina, jer se uzvodno ispušta znatno manje vode. Ipak treba uzeti u obzir da pritoci Neretve nizvodno od Mostara velikim količinama nadopunuju Neretvu, ali ipak ne u onim količinama da bi postigli navalu vode kao u četvrtak u rano jutro.

Na Desnoj obali Metkovića voda još raste. Norin se ulijeva uzvodno, ali primjerice u Matijevićima od danas popodne do sada (ponoć) nije zabilježen veći rast – tek 2 cm. S obzirom da su Matijevići oko 700 m od ušća Norina u Neretvu, to mjerenje ipak samo znači da se Norin sada bolje razliva po blatu prema Podrujnici, Vidu, Duvratu, Jerkovcu….

Ugrožena je i cesta Kula-Metković, ali je bila prohodna vozilom uz dužni oprez

Podrujnica je zasad relativno stabilno. U kuće voda nije ušla, osim u 2 konobe. Prometa na cesti više nema. Organizirano je bilo i dežurstvo trupom za prevoz preko predjela Bezeri.


U Krvavcu se nešto vode probilo u dio sela (od strane Kule Norinske) kraj kuće Gnječa i Rakića, ali nove kuće nisu pod vodom. Dežura se cijelu noć.Skip to content