OBLJETNICA POGIBIJE MARIJA NIKOLIĆA KIŠA

OBLJETNICA POGIBIJE MARIJA NIKOLIĆA KIŠA

Veterani 4. gardijske brigade, podružnice za Dubrovačko – neretvansku županiju te drugi veterani iz naše općine okupili su se u Krvavcu kod Metkovića kako bi obilježili 18. godišnjicu pogibije svog suborca pok. Marija Nikolića – Kiša koji je poginuo 29. siječnja 1993. godine na Maslenici u zadarskom zaleđu. Veterani su položili cvijeće i zapalili svijeće na grobu pok. Marija a potom su bili na svetoj misi u kapeli Svetog Martina u njegovom rodnom Krvavcu koju je predvodio don Nikola Bodrožić.
Najveća stvar koju netko može učiniti za nekog jest dati svoj život. Mario Nikolić Kiš je dao svoj život za svoju Domovinu, za sve nas koji je danas uživamo, za sve nas koji danas dišemo slobodu hrvatske grude.
Općina Kula Norinska, koja ima nešto manje od 2000 stanovnika, u Domovinskom ratu dala je tri svoja poginula viteza: pripadnike 4.gardijske brigade: pok. Marija Nikolića-Kiša i pok. Niku Jerkovića-Primu te pok. Ivica Prusac-Juma kao pripadnik 3.gardijske brigade.
Foto: Veterani 4. GBR.
Dio članova UVDR “1991 Krvavac”  položili su vijenac na grob Hrvatskog branitelja na mjesnom groblju, a dan poslije na godišnjicu posjetili su mjesto Paljuv i položili vijenac kod spomen ploče na mjestu pogiblje.


Skip to content