Stanje se stabiliziralo – pojačanje stiglo

Stanje se stabiliziralo – pojačanje stiglo

U Kuli Norinskoj je na ustavi postavljena velika pumpa koja prepumpava vodu iz Malog blata da bi se smanjio vodostaj u Malom blatu i time u potpunosti spasio Krvavac od opasnosti. I u Krvavcu rade pumpe koje ispumpavaju vodu iza nasipa.
Krvavac je stabilan već par dana i dobra organizacija svih institucija i odličan angažman ljudi su uspješno obranili Krvavac. Sinoć je čak bilo i vrlo veselo pa se i zasviralo i zapjevalo.
Krvavac II je također stabilno i veći prodor vode je spriječen, a smanjenje razine Neretve je u potpunosti stabiliziralo situaciju.
Općina Kula Norinska je od Crvenog križa dobila 12 paketa pomoći za najugroženije obitelji, te određene količine pitke vode.
U Podrujnici se može proći s kamionom, terenskim vozilom i kombijem. Na Orepku se također ne propruča još uvijek prolazak za druga vozila osim kamiona i terenskih vozila i kombija.
Razina vode u Norinu na Području Podrujnice pala za oko 10 cm od sinoć u 21 sat.
Voda se gotovo u potpunosti povukla s ceste Kula Norinska –Metković.
Iz Župe Sv. Nikole smo obaviješteni da mise u Borovcima i Novim selima neće biti u nedjelju zbog postojeće situacija i angažmana oko organizacije podjele pomoći ugroženima.


Skip to content