SUFINANCIRANJE PRIJEVOZA ŠKOLARACA I SMJEŠTAJA VRTIĆANA

SUFINANCIRANJE PRIJEVOZA ŠKOLARACA I SMJEŠTAJA VRTIĆANA

U školskoj godini 2010/2011 Općina Kula Norinska će sufinancirati prijevoz učenika osnovne i srednje škole koji putuju u škole svakodnevno autobusom. Politika općine je usmjerena na podršku razvoja obitelji te pojeftinjenja i poboljšanja kvalitete obrazovanja pa se takva politika nastoji svake godine, unatoč recesiji, održavati kroz razne mjere. S obzirom da troškovi prevoza nisu mali, općina sufinancira prijevoz učenika (zajedno s prijevozničkom tvrtkom “Čazmatrans” u zajedničkom iznosu od 40%

Također Općina Kula Norinska podržavajući pronatalitetnu i odgojnu politiku, sufinancira smještaj naše djece u vrtić. Tako za 14-ero djece općina plaća 1000 kn po djetetu svaki mjesec vrtiću u Metkoviću, što tereti općinski proračun 14.000 kn mjesečno, ali se time znatno olakšava roditeljska obveza roditelja vrtićana.
Da bi se postigla dodatna kvaliteta u predškolskom odgoju Općina je u fazi ishodovanja svih dozvola za otvaranje vrtića, koji bi se prema trenutnim planovima trebao nalaziti u novoj školi u Momićima koja je pri završetku.