NAŠE DVD DOBILO PRVU OPREMU

NAŠE DVD DOBILO PRVU OPREMU

DVD Kula Norinska je jučer dobilo i prvu opremu.

Nastavljajući dobru suradnju s Općinom Kula Norinska, Područni ured za zaštitu i spašavanje Dubrovnik, je novoosnovanom DVD Kula Norinska ustupio na korištenje 10 vatrogasnih naprtnjača V-25, želeći tako dati svoj doprinos u opremanju društva kako bi isto moglo operativno djelovati. U ime Područnog ureda Dubrovnik, naprtnjače je načelniku Općine Nikoli Krstičeviću i zapovjedniku DVD Kula Norinska, Ivanu Kalebu, predao Mario Jerković, načelnik Odjela za preventivu, planiranje i nadzor u PUZS Dubrovnik ističući kako će njegov ured i dalje pomagati razvoju sustava zaštite i spašavanja u Općini Kula Norinska.

Donacija od 10 naprtnjača za gašenje vodom – popularnih  „brentača”će se uz dodatnih 15 netom pribavljenih iz drugih izvora, staviti na raspolaganje za slučaj požara novoosnovanom DVD-u

DVD je prije nekoliko dana i formalno dobilo pravnu osobnost te se radi na tome da dobije svoje prostorije u Kuli Norinskoj koje bi se uredile kao sjedište za vatrogasne aktivnosti.

Tijekom idućeg perioda bi se pokušalo pored službenih prostorija osigurati i jedno navalno vatrogasno vozilo te druga potrebna oprema neophodna za kvalitetno funkcioniranje.

Također će uslijediti i kraće školovanje određenog broja vatrogasaca koji bi bili osnova obrane od požara u našoj općini. Valja istaći i da je županijska vatrogasna zajednica naručila opremu za opremanje 5 vatrogasaca.

Poziv svima da se uključe kao dobrovoljci u DVD Kula Norinska je otvoren te se za članstvo mogu javiti u općinu Kula Norinska ili nekom od čelnika DVD-a – zapovjedniku vatrogasne postrojbe Ivanu Kalebu – Fisu, predsjedniku DVD-a Mili Jerkoviću ili tajniku Mariu Jerkoviću.Skip to content