POTPISAN UGOVOR O IZGRADNJI CENTRA ZA GOSPODARENJE OTPADOM

POTPISAN UGOVOR O IZGRADNJI CENTRA ZA GOSPODARENJE OTPADOM

Na kolegiju kojem su prisustvovali Župan Nikola Dobroslavić, gradonačelnici i načelnici općina u Dubrovačko-neretvanskoj županiji potpisan je Ugovor o izgradnji i korištenju budućeg Centra za gospodarenje otpadom na predjelu Lučev do u Dubrovačkom primorju.

Načelnik Općine Kula Norinska Nikola Krstičević je potpisao ugovor ispred naše Općine upravo s ciljem da se problemi odlaganja otpada s područja općine Kula Norinska trajno riješe. Prema riječima načelnika Nikole Krstičevića realizacijom ovog ugovora trajno bi se za našu općinu riješio gorući problem zbrinjavanja otpada.

Naime odlagalište otpada Dubravica na području grada Metkovića nije predviđeno kao trajno rješenje pa je stoga bilo potrebno iznaći novo rješenje. Nakon višegodišnjih i skupih istraživanja Dubrovačko-neretvanska županija je konačno riješila ovaj gorući problem cijele županije na način da će se za područje cijele županije osnovati jedinstveni Centar.

Županija je osnovala trgovačko društvo Agenciju za gospodarenje otpadom kao županijsku komunalnu tvrtku koja će voditi gradnju Centra i upravljati sustavom gospodarenja otpadom, koordinirati rad lokalnih komunalnih tvrtki te organizirati dovoz otpada do pretpovarnih stanica do Centra. Ugovorom su se jedinice lokalne samouprave u Županiji obavezale kako će komunalni otpad sa svog područja odlagati u Centru. Dodacima ugovora će se regulirati međusobna prava i obaveze u svakom pojedinom segmentu pripreme i provedbe projekta, prava i obaveze koje se odnose na pripremne radnje i gradnju Centra i pretovarnih stanica te način samog funkcioniranja  Centra.



Skip to content