VRIJEME DOBRO – LADJARI ZASADA MIRNI

VRIJEME DOBRO – LADJARI ZASADA MIRNI

Od zadnjeg pisanja (oko 00.25 sati) sve protiče u najboljem redu. Trenutno (05.30) puše nešto malo burina ali ne ometa lađare i lađu. More je poprilično mirno i zadovoljava lađare. Naoblake nema pa nam to budi nadu da će nas zaobići lošija vremenska prognoza za danas. U međuvremenu su se izmjenile i bijela i crvena ekipa ( ubijeloj su i predstavnici naših ekipa Ivan Lacku, Boro Jelčić, Dražen Jelčić, Marko Dominiković) , pa se oko 6.00 sati očekuje ponovno smjena i tu bi na red došla ponovno narančasta ekipa.

Lađari su se inače uspijeli samo dijelom odmoriti jer je smještaj na brodu dosta uzak. Kreveta za sve nema, pa se dio lađara morao smjestiti na palubi ili u hodnicima u vrećama za spavannje.

Dražen Jelčić je veći dio noći proveo na palubi kao i Boro Jelčić, Ante Šprlje i Milena Miškić

Svitanje je poboljšalo vidljivost, ali će sunce donijeti i svoje negativne strane – opasnost od sunčanice ili opekotina. No većina lađara se pobrinula i ponijela sunčane kreme s visokim faktorom zaštite, pa se nadamo da to neće biti problem.

Trenutna nam je pozicija kraj Vele Luke (otočić Proizd) i iza nas je oko 60 km (brojeći od Ploča) – dakle prešli smo gotovo ¼ puta.

Lađari su u međuvremenu bacilli i vijenac u more za sve one koji su svoj život položili za svoju Domovinu kao i za sve lađare koji više nisu među nama.Skip to content