ČAK 3 NAŠE EKIPE NASTUPILE U LIGI MLADIH LADJARA

ČAK 3 NAŠE EKIPE NASTUPILE U LIGI MLADIH LADJARA

Danas je Kominu održano drugo kolo Lige mladih lađara.

U kategoriji do 18 godina je premijerno nastupila Udruga lađara „Zvonimir Kaleb“ i zauzela je 5 mjesto i osvojila 2 boda.

U kategoriji od 18 – 25 godina nastupile su čak dvije ekipe iz naše općine i to premijerno Udruga lađara „Gospa Karmelska“ iz Krvavca, te ekipa „Tri sela“ koja predstavlja 3 ujedinjena sela; Matijeviće, Momiće i Podrujnicu.

Pošto je u ovoj kategoriji nastupalo 7 ekipa, a bilo je 6 jednakih lađa, vožena je prvo kvalifikacijska utrka u kojoj je ispala jedna ekipa. U toj utrci je ekipa Tri sela zauzela 3., a ekipa iz Krvavca 4. mjesto, no na drugoj utrci gdje su se dijelili bodovi, redoslijed je bio obrnut, pa je ekipa „Gospa Karmelska“ iz Krvavca zauzela u teškoj i neizvjesnoj borbi do kraja 3. mjesto, a Tri sela su zauzela 4 mjesto.

Zasada je na ljestvici ekipa Tri sela treća s 8 bodova iz dvije utrke, a ekipa „Gospa Karmelska“ je peta s 5 bodova iz jedne utrke.

Svim našim ekipama je Općina Kula Norinska zagarantirala i uplatu kotizacije ukoliko budu nastupali na Maratonu lađa koji se održava ove godine 14. kolovoza 2010. godine.Skip to content