OPĆINA KULA NORINSKA U NOVOM ZAMAHU

OPĆINA KULA NORINSKA U NOVOM ZAMAHU

Općina Kula Norinska je na zadnjoj sjedinici Urbanistički plan uređenja zone Nova sela (UPU), koji je temeljni korak za realizaciju zone koja se naslanja na sam granični prijelaz koji će biti ujedno i Schengenska granica kad Hrvatska uskoro uđe u Europsku uniju.

Poslovna zona u Novim selima je jedan od temeljnih dugoročnih projekata na kojima će se zasnivati gospodarski razvoj naše općine.

Već je dogovorena izgradnja vodospreme koja će imati dovoljan kapacitet da pored poslovne zone opskrbljiva vodom i naselja Borovci i Nova sela

Na sjednici općinskog vijeća je usvojen i proračun Općine Kula Norinska u koji su između ostalog uvršten kapitalni projekti poput izgradnje Glavnog projekta sustava pročišćavanja otpadnih voda općine Kula Norinska (kanalizacija), izgradnja glavnih projekata za infrastrukturu Poslovne zone Nova sela,izgradnja oborinske odvodnje mjesta Krvavac, realizacija dječijeg vrtića, te projekt “Uređenje nerazvrstanih cesta na području Općine Kula Norinska” tj asfaltiranje još 10 km lokalnih cesta, koje će Općina Kula Norinska realizirati u suradnji s resornim ministarstvom. Također općina je donjela odluku da se stipendiraju svi redovni studenti općine Kula Norinska i za to će izdvojiti preko 100.000 kn.

Veliki zamah u aktivnostima općine Kula Norinska u 2011. godini se očekuje upravo temeljem višegodišnjeg i mukotrpnog zalaganja za sređivanjem mnogobrojne i složene dokumentacije za razna projekte, jer se više niti jedan projekt ne može izvesti bez valjane dokumentacije, što zahtjeva predan rad na svakom projektu.

Radovi na novom graničnom prelazu

Radovi na novom graničnom prelazuSkip to content