PODUZETNIČKA ZONA NOVA SELA PERSPEKTIVNA

PODUZETNIČKA ZONA NOVA SELA PERSPEKTIVNA

Na radnom sastanku održanom 18. 03. u Dubrovniku u organizaciji Dubrovačko – neretvanske županije i županijske regionalne razvojne agencije DUNEA – e, župan Nikola Dobroslavić, njegov zamjenik Frano Skokandić i direktorica županijske regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić s predstavnicima općina iz županije razgovarali su o pripremama za izradu kataloga poduzetničkih zona u kojem će biti uvrštena i poduzetnička zona općine Kula Norinska “Nova sela”.

Katalog će prvi put biti prezentiran na „Brown Forumu“ 4. – 6. travnja na kojem će američka poslovna delegacija razgovarati o trgovini i ulaganjima u Jugoistočnoj Europi. Župan je napomenuo da se kod određivanja cijena zemljišta unutar poduzetničkih zona vodi računa o tome da cijene budu stimulativne kako bi investitori pronašli interes za ulaganje.

DUNEA je već formirala tim koji će se brinuti o prezentaciji i dostavljanju podataka o poduzetničkim zonama potencijalnim stranim investitorima, osobito preko Ureda DNŽ u Bruxelessu. Taj će tim biti i prvi kontakt investitorima te će im pomagati oko prikupljanja potrebne dokumentacije za pokretanje investicije.

Obzirom da je poduzetnička zona “Nova Sela” nakon predstavljanja iste od strane načelnika općine Nikole Krstičevića , ocijenjena kao jednom od najperspektivnijih, očekivanja od te zone su velika. Prema riječima načelnika Krstičevića, Urbanistički plan uređenja poslovne zone Nova Sela je već izrađen te se krenulo u postupak izvlaštenja Hrvatskih šuma te izradu parcelacionog elaborata. Također je dogovoren način vodoopskrbe poslovne zone, kao i modus opskrbe električnom energijom. Obzirom da je koridor V C već započet is a BiH i s hrvatske strane, a autocesta Zagreb – Ploče je pri završetku, velika očekivanja od ove zone nisu nerealna.

 Skip to content