OBALA UZ NERETVU ĆE SE UREDITI

OBALA UZ NERETVU ĆE SE UREDITI

Već neko vrijeme Hrvatske vode čiste i uređuju obalu uz rijeku Neretvu u mjestima Kula Norinska, Krvavac i Krvavac II. Radi se o zakonskoj obvezi Hrvatskih voda da održavaju čistim nasipe inundacijski pojas, a sve da bi se omogućila kvalitetnija obrana od poplava.

No ovi radovi, koji su svojevremeno izazvali nezadovoljstvo stanovništva naše općine jer su im uništeni nasadi i poneki objektat, uskoro će biti iskorišteni na zadovoljstvo stanovnika naše općine, obzirom da će novouređene površine uz Neretvu biti iskorištene za izgradnju igrališta, šetnica i drugih rekreativnih sadržaja.

Krvavac - uredjena obala

Općina Kula Norinska je u više navrata pokušavala riješiti problem vodnog dobra uz rijeku Neretvu, pa je tako uspješno realiziran dogovor s Hrvatskim vodama na ulazu u mjesto Krvavac II gdje je izgrađen sportsko-rekreacijski centar. Skroman proračun Općine Kula Norinska će se, sukladno mogućnostima, u budućnosti otvoriti i za nove takve sadržaje ukoliko se pokaže ozbiljan interes stanovništva za takvo što. Namjera je Općine poticati kvalitetu života kroz dodatne društvene i rekreacijske sadržaje, pa će se ovo čišćenje i uređenje koristiti upravo za takve sadržaje uz dogovor s Hrvatskim vodama u onom dijelu u kojem bude moguć.

Kula Norinska iz pravca KrvavcaSkip to content