POZIV STANOVNIŠTVU NA SKUP

POZIV STANOVNIŠTVU NA SKUP

Obzirom da Općina Kula Norinska ulazi u fazu većeg broja projekata koji se pomno pripremaju već neko vrijeme za područje naselja Kula Norinska i Krvavac, Općina Kula Norinska je odlučila pozvati sve građane na skup na kojem bi se raspravilo o samim projektima, ali i imovinsko-pravnim odnosima koji se tiču tih projekata.

Vezano za projekt asfaltiranja, planira se proširenje trase od Kule Norinske (željeznički prijelaz) do Krvavca, s tim da bi se asfaltirala i proširila postojeća makadamska cesta, te napravio pločnik. U mjestu Krvavac od „donjeg“  željezničkog prijelaza do „Jaže“ (kuća Miljenka Vučkovića – Mikija) bi se izgradila cesta, te dalje sve do kanal u „PIK-u“, bi se rekonstruirala i proširila postojeća cesta. Na toj dionici bi se i riješilo pitanje oborinske odvodnje.

Također na spomenutoj dionici (od „donjeg“  željezničkog prijelaza – do PIK-ova kanala), sa lijeve strane željezničke pruge Metković-Ploče, bi se uredio obodni kanal, te očistili propusti kroz trup pruge, a sve u svrhu zaštite od poplava.

Po pitanju oborinske odvodnje „gornjeg“  Krvavca, Općina Kula Norinska je ishodovala lokacijsku dozvolu, te izradila glavni projekt za rješavanje bivše „Jaruge“.

Cilj je ujedno i riješiti fekalnu kanalizaciju, te proširiti postojeću cestu, izgradit  park, dječje igralište te parking mjesta.

Kako na svim spomenutim dionicama ima neriješenih  imovinsko pravnih odnosa, cilj nam je da se upoznaju svi vlasnici i korisnici na tom područja, te da uz ugodan razgovor svi zajedno damo svoj doprinos za dobrobit i razvoj naše općine.

Prenosimo u cijelosti prenosimo poziv Općina Kula Norinska:

REPUBLIKA HRVATSKA

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

OPĆINA KULA NORINSKA

J  A  V  N  I          P  O  Z  I  V

POZIVAJU SE SVI GRAĐANI MJESTA KRVAVAC I KULA NORINSKA NA JAVNI SKUP  KOJI ĆE SE  ODRŽATI U KRVAVCU, DANA 10. SRPNJA 2011 g. (NEDJELJA), S POČETKOM U 19,00 SATI U DOMU KULTURE  KRVAVAC.

NA SKUPU ĆE BITI RIJEČ O PROJEKTIMA KOJI BI SE TREBALI  REALIZIRATI U SKOROM ROKU, A TIČU SE RJEŠAVANJA IMOVINSKO PRAVNIH ODNOSA

PROJEKTI O KOJIMA BI SE UPOZNALO SU:

–         ASFALTIRANJE NERAZVRSTANIH CESTA

–         RJEŠAVANJE OBORINSKE ODVODNJE (JARUGA)

–         ČIŠĆENJE OBODNIH KANALA UZ TRUP ŽELJEZNIČKE PRUGE

VIŠE O SAMIM PROJEKTIMA ĆE SE MOĆI POGLEDATI NA SLUŽBENOJ  INTERNET STRANICI OPĆINE  WWW.KULANORINSKA.HR

OPĆINA KULA NORINSKA

07.07.2011.Skip to content