ODRŽAN KUP ŽUPE BAGALOVIĆI

ODRŽAN KUP ŽUPE BAGALOVIĆI

Završen je 7. Lađarski kup Župe Bagalovići koji se održao u Krvavcu u organizaciji Udruge “Oba Krvavca” i potporu Općine Kula Norinska, DNŽ, Grada Metkovića i Udruge lađara Neretve, a vozio se na relaciji Krvavac- Metković (most) – Krvavac u dužini od oko 15 kilometara od čega 7,5 km uzvodno. Ukoliko se uzme da je uzvodna vožnja oko 30% teža, onda bi se slobodno moglo reći da je ovaj Maraton bio u dužini od 17 km.

Prva posada koja se okrenula na okretištu u Metkoviću ispod mosta je bila posada Čeljeva, dok tik za njima ulaze posade Staševice , pa u drugoj skupini Gusar Komin iza kojih su slijedili “Domagojevi gusari” iz Vida, te malo iznenađenje ovog kupa – ekipa Opuzena koja je u Metkoviću bila na 5. poziciji.

Do samog kraja  je trajala bitka Čeljeva i Staševice za prvu poziciju, ali je Staševica uspjela osigurati prvo mjesto za duljinu lađe.

Gusar Komin je zadržao 3. mjesto ispred “Domagojevih Gusara” Vid gotovo cijelu utrku, ali za niti dužinu lađe u samom cilju.

Župa Dusina Veliki Prolog je za dužinu lađe uspila zadržati 5. mjesto ispred “Škrape” Momići.

Nakon otprilike 1 sat i 30 minuta, u cilj u Krvavcu ulaze sljedećim poretkom ekipe:

1. Staševica

2. Čeljevo

3. „Gusar“ Komin

4. “Domagojevi Gusari” Vid

5. Župa Dusina Veliki Prolog

6. “Škrapa“ Momići

7. Opuzen

8. “Donjani Donji” Slivno

9.  Crni put, Metković

10. Jerkovac, Metković

11. Rogotin

12. Crni put Juniori, Metković

13. Krvavac II

14. Veterani IV gardijske brigade

15. „Zvonimir Kaleb“, Momići

16. „Gusar“ Komin Juniori

17. „Gospa Karmelska“ Krvavac, – diskvalificirani  (nisu odvezli cijelu utrku)

18. Plina Stablina, junior – diskvalificirani (nisu odvezli cijelu utrku)

Na cilju je završnicu promatrao i župan Dubrovačko-nerevanske županije Nikola Dobroslavić, dožupanica Marija Vučković, načelnik Općine Kula Norinska Nikola Krstičević, gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić, dogradonačelnik Metkovića Mato Mustapić te druge brojne osobe iz javnog života i građani.Skip to content