NOVI ŽUPNIK ŽUPE BAGALOVIĆI

NOVI ŽUPNIK ŽUPE BAGALOVIĆI

Danas je svoju prvu misu  u župnoj crkvi Gospe Karmelske Župe Bagalovići kao novi župnik održao don Augustin Radović. Don Augustin Radović je naslijedio don Nikolu Bodrožića koji je otišao na novu župu u župu Sv. Kaje u Solinu. Augustin Radović je rođen 1974 god. u Sinju, a svoje prvo službovanje je imao u župi Dicmo, nakon čega je 3 godine proveo kao kapelan u župi. Sv. Nikole Biskupa u Metkoviću, nakon čega je 5 godina bio župnik u Kaštel Starome (Radun).

U svom obraćanju poslije mise, don Augustin je istaknuo da je crkva na Bagalovićima jedna od najljepših crkvi u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji te da je oduševljen što je baš na ovoj župi dobio službu. Istaknuo je i veliku vrijednost tradicionalnog, ali i novog zbornog pjevanja na Bagalovićima, ali i opće tradicionalne vrijednosti koje se njeguju u župi Bagalovići po kojima je župa prepoznatljiva.

Oni koji su ga znali iz župe Sv. Nikole Biskupa ili iz naše župe dok bi za vrijeme odsustva tadašnjeg župnika župe Bagalovići don Zrinke Brkovića, vršio zamjene, ostat će iznenađeni. Don Augistin se fizički potpuno promjenio, a nadamo se da će dio svog novog/starog  elana unijeti i u župu Bagalovići.

Općina Kula Norinska želi dobrodošlicu don Augustinu te se nada da će uspješno surađivati kao i s njegovim prethodnicima na zadovoljstvo svih stanovnika naše općine.

Don Augustine dobro nam došao!Skip to content