NAJAVA BLAGDANA GOSPE ŽALOSNE

NAJAVA BLAGDANA GOSPE ŽALOSNE

Na brdu Bobaj iznad Matijevića 15. rujna u četvrtak, održat će se u 17 sati misno slavlje povodom blagdana Gospe žalosne ispred istoimene kapelice.

Od 16 sati nekoliko svećenika će ispovijedati, a od 16.30 će se moliti krunica.

Župnik župe Bagalovići don Augustin Radović pozvao je vjernike cijele župe, ali i Neretve da prikažu svoje zavjete Gospi žalosnoj. Obzirom da je početak nove školske godine, Gospa žalosna je uvijek prigoda da velik broj djece sudjeluje u blagoslovu nove školske godine

Svake godine više stotina vjernika iz župe Bagalovići, ali i iz cijele Neretve na taj dan od ranih jutarnjih sati hodočaste na malo brdo iznad Matijevića ispunjavajući svoje zavjete i učvršćivajući svoj vjeru pa se tako i ove godine uz dobro vrijeme očekuje velik broj vjernika.

Inače kapelica je izgrađena navodno sredinom 19. stoljeća kao zavjet jedne žene kojoj su se rađala mrtva djeca. Nakon izvršenog zavjeta ostala djeca su joj se navodno rađala bez problema.

I danas tijekom godine mnogi ljudi svoje zavjete prikazuju upravo na Bobaju u okružju prirode, u tišini šume gdje mogu dobro sabrati svoje misli.

Prošlogodišnje misno slavljeSkip to content