KRVAVAC RJEŠAVA ODVODNJU OBORINA

KRVAVAC RJEŠAVA ODVODNJU OBORINA

Općina Kula Norinska je raspisala natječaj za rješavanje problema odvodnje oborinskih voda mjesta Krvavac, te se ubrzo očekuje potpisivanje ugovora i početak izgradnje. Mjesto Krvavac je inače najugroženije mjesto u općini Kula Norinska pa je to i jedan od prioritetnih projekata Općine Kula Norinska.

Planira se napraviti oko 300 metara odvodnje kroz bivšu “Jarugu” te će se postaviti i cijevi za fekalnu kanalizaciju, a sve u skladu sa projektom odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, za koju Općina Kula Norinska trenutno čeka lokacijsku dozvolu. Na kraju zahvata će biti izgrađena crpna stanica sa dvije pumpe koja će pumpati oborinsku  vodu koja nastane prilikom velikih kiša. Kapacitet pumpa će biti 70 litara u sekundi što bi trebalo biti dovoljno  za sprječavanje katastrofa u najugroženijem dijelu Krvavca.

Ovaj projekt neće imati svoju svrhu ukoliko Hrvatske vode ne odrade svoj dio posla, a to je izgradnja nasipa koji će braniti “Malo blato” od naselja Krvavac, što je konačno u planu Hrvatskih voda. Malo blato površine oko 3oo.ooo m2, okruženo s 3 strane brdima, predstavlja veliku opasnost prilikom poplavnog razdoblja jer se izlijeva u mjesto Krvavac.  Pritisci općine Kule Norinske  na Hrvatske vode, te zauzimanjem ravnatelja Uprave u Ministarstvu gospodarstva Ante Krstičevića, urodili su plodom je su Hrvatske vode  raspisale natječaj za izradu Idejnog rješenja, te idejnog projekta za izgradnju nasipa. Rok za izradu dokumentacije po projektnom zadatku je 6 mjeseci.

Općina se obvezala za rješavanje imoviskopravnih odnosa, te se nada, da će poplave od ove  godine biti prošlostSkip to content