MRTVAČNICE U NOVIM SELIMA I BOROVCIMA

MRTVAČNICE U NOVIM SELIMA I BOROVCIMA

Dva sela i to Borovci i Nova sela, iako po broju najmanja, proteklih godinu dana imaju vrlo intenzivnu aktivnost u vidu izgradnje i uređenja sakralnih objekata i mrtvačnica u svojim mjestima.

Najveći dio sredstava za izgradnju mrtvačnica u Borovcima i Novim Selima su osigurali sami mještani, odnosno osobe koje su porijeklom iz Borovaca. Iako se radi o znatnim sredstvima koja su potrebna za izgradnju započetih mrtvačnica, mještani i ljubitelji mjesta iz kojih su potekli, nisu se obeshrabrili, već marljivo skupljaju sredstva za izgradnju.

Prije dva mjeseca je potpisan i ugovor između Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva i župe Sv. Nikole Biskupa (koja obuhvaća u svom sastavu i Župe Borovci i Nova Sela) vrijedna ukupno 500.000,00 Navedenim ugovorom Ministarstvo sufinancira rekonstrukciju sakralnih objekata u Borovcima sa 300.000,00 kn i Nova Sela 200.000,00 kuna.

Projekt mrtvačnice možete vidjeti na stranicama mjesta Udruge za zaštitu, očuvanje i revitalizaciju sela Borovci odakle je i preuzet nacrt buduće mrtvačnice.

Par fotografija dosada izvršenih radova:

Borovci

Nova SelaSkip to content