“OBŠIVAČ” D.O.O KRIV ZA NEASFALTIRANJE

“OBŠIVAČ” D.O.O KRIV ZA NEASFALTIRANJE

Firma “Obšivač” d.o.o. koja je dobila natječaj za asfaltiranje nerazvrstanih cesta općine  Kula Norinska izgleda da neće izvršiti ugovor do kraja. Naime, kako se neslužbeno doznaje već im je jednom produžen rok izvođenja radova do 22. 11. 2011 g. no ni taj  produžetak roka nisu ispoštovali pa prijeti ogromna imovinska šteta za Općinu Kula Norinska i to u visini od 3 milijuna kuna!

Realizirano je oko 30% projekta vrijednog oko 4 milijuna kuna, a gledajući dosadašnji intenzitet radova, malo je vjerovatno da će projekt izvršiti do kraja, tako da će općina Kula Norinska po drugi put ostati bez vrlo bitnog infrastrukturnog projekta (prvi put natječaj je dobila firma “GP Dubrovnik” koja je otišla u stečaj). Nejasno ostaje zašto se tvtka Obšivač  d.o.o. javljala na natječaj ukoliko nije sposobna odraditi posao.

U ovoj drugoj fazi trebalo se asfaltirati preko 10 km nerazvrstanih cesta, a koji ukupni radovi bi iznosili 4.000.000,00 kn, za što su Ministarstvo mora promet i infrastrukture i Općina Kula Norinska  osigurali sredstva.

Nažalost zbog neozbiljnosti tvrtke Obšivač d.o.o. ti novci će otići u nepovrat jer se novac koji ne bude iskorišten do kraja godine treba vratiti u Državni proračun, bez mogućnosti da se taj novac iskoristi iduće godine.

Općina Kula Norinska je neslužbeno već najavila poduzimanje mjera obeštećenja koje sljede iz potpisanog ugovora.

Općinskom vodstvu preostaje jedino da revidira postojeći projekat, te pokuša ponovo tražiti realizaciju projekta ili kod resornog ministarstva ili pak od fondova Europske unije. Jedno je ipak bitno – projekt i sve potrebite dozvole su ishodovane, pa će vjerojatno stara poslovica “treća sreća” biti točna, posebice za mještane Matijevića, Momića i Podrujnice na čijem području se trebao veći dio neizvršenih radova izvesti.

Stanovništvo tog kraja se s pravom ljuti na tvrtku Obšivač d.o.o. Najčešći komentar je da su trebali radove ustupiti drugoj tvrtki ako sami nisu bili u stanju izvesti posao.Skip to content