HVALA VUKOVARU GRADU HEROJU!

HVALA VUKOVARU GRADU HEROJU!

Ovih dana se obilježava spomen na dan kada je herojski grad Vukovar doživo svoje najteže trenutke u povijesti. Tih dana su grad Vukovar  i Hrvatska krvarili u potocima krvi. Upravo na gradu Vukovar neprijatelj je spoznao snagu hrvatskog duha kojeg više desetaka puta bolje naoružan neprijatelj neće moći slomiti. Vukovar je u to vrijeme obranio Hrvatsku ne samo tako što je vezao ogroman broj neprijeteljskih jedinica na sebe, već i time što su te neprijateljske jedinice pretrpjele velike gubitke, a tadašnji vrh JNA je shvatio da pobjedu nad cijelom Hrvatskom nikada neće moći ostvariti.

I općina Kula Norinska se pridružuje obilježavanju sjećanja na najteže dane Vukovara paljenjem svijeća, te se pozivaju svi građani da učine istu stvar kao zahvala, molitiva i sjećanje na one koji su svoj život, zdravlje i slobodu bezrezervno dali za svoju Domovinu.

U Vukovar je iz naše općine otputovala ekipa lađara Tri Sela (Matijevići, Momići, Podrujnica) i UL Zvonimir Kaleb (Momići) gdje će veslanjem odati počast gradu heroju.

Tags:
,


Skip to content