OPĆINA TRAŽI NORINSKU KULU

OPĆINA TRAŽI NORINSKU KULU

Grad Metković pokrenuo je izradu izmjena i dopuna Prostornog plana, te na osnovu toga je Općina Kula Norinska zatražila od Grada Metkovića da tijekom izrade izmjene postojećeg prostornog plana korigira granicu između Općine Kula Norinska i Grada Metkovića . Naime, tzv. „Turska kula- Kula Norinska“ nalazi se u prostornom obuhvatu grada Metkovića, pa je jednoglasno  stajalište, kako Općine Kula Norinska, tako i njenih stanovnika, da bi sporazumno trebali dogovoriti da ona bude u granicama općine Kula Norinska, budući da  općina nosi ime po njoj, te je prepoznatljiv znak upravo općine Kula Norinska.

Budući da je i Općina Kula Norinska u fazi izmjena i dopuna Prostornog plana stajalište je Općine da je ovo idealna prilika da se korigiraju granice.

Korigiranjem ove granice ispravila bi se povijesna administrativna pogreška nastala prilikom crtana granica početkom 90-tih bar glede granice s Metkovićem.

Iako se već duže vremena čeka rješenje pitanja razgraničenja granica i s gradom Opuzenom, Općina Kula Norinska ne odustaje od rješavanja tog pitanja pred Vladinim povjerenstvom za granice jedinica lokalne uprave i samouprave.Skip to content