NOVI SPORT U OPĆINI – PIKADO!

NOVI SPORT U OPĆINI – PIKADO!

U našoj općini, ali i u dolini neretve postao je aktualan još jedan sport- pikado!

Donedavno je Dubrovačko-neretvanska županija bila jedina županija koja nije organizirana po pitanju pikado sporta, ali je osnivanjem  Županijskog pikado saveza riješeno to pitanje, a formirana  je i Neretvanska liga koja broji 10 klubova.

Naša općina je kao i kod drugih sportova (nogomet, mali nogomet, lađari..) zastupljena sa 2 kluba: Krvavac  1 i Krvavac -“All stars”. Također se ubrzo osniva i udruga Pikado klub Krvavac, te se na taj način želi promovirati ovaj sport u općini. županiji, te diljem ljepe naše

Već su odigrana 3 kola, tako da ekipa Krvavac 1 koja nastupa u sastavu : Marijo Gnječ, Ivica Jerković, Mateas Koler, Nikola Krstičević, Branimir Rakić, Tomislav Zlomislić, Joško Ćelić i Joško Marević imaju skor 2-1, dok ekipa Krvavac “All stars” u koju nastupaju : Darko Jerković, Bernard Jelčić, Viktor Vučković i Marin Vučković ima 3 poraza.

Prošlo kolo je donjelo „bratski“ sraz dva Krvavaca u kafiću Bili na Kuli Norinskoj koji je ujedno i domaći teren za obe ekipe, te je pobjedu odnijela ekipa Krvavac 1.

Pravila su takva da svaka ekipa igra sa 4 igrača, po principu svatko sa svakim. Igra se “501 DO” (double out) na dvije pobjede.

Na kraju utakmice organiziran je domjenak za obe ekipe, a „Šiše“ je pripremio divljač te se feštalo daleko u noć, bez obzira na ishod utakmice. Pokazalo se da je pikado ipak zimski sport u kojem, za razliku od ostalih sportova, nije lako održati fit formu, naročito iza dvoboja, ali je zato izuzetno dobar za oženjene i zauzete momke kojima je to jedini način da se izvuku u večernjim satima iz čvrstog zagrljaja  opasnijeg spola!

Navodno je neslužbena krilatica igrača “lakše i sigurnije je gađati u pikado nego ženu!”

Fotografija svjedoči o teškim “mukama” igrača nakon igreSkip to content