KRAVE NEZAKONITO NA BOBAJU

KRAVE NEZAKONITO NA BOBAJU

Dragan Bezer, poznati stočar doline Neretve, koji je već dosada bio poznat po prekršajima zbog neuvjetnog držanja stoke i koji je postao trn u oku mnogih mještana Krvavca, Kule Norinske, Matijevića, Krvavca II, Opuzena… zbog državnog, ali i privatnog zemljišta koje je samostalno zauzeo, opet je postao “zvijezda” dana.
Tijekom subotnjih jutarnjih sati u mjestu Matijevići dovezao je stoku koju je odveo u brdo Bobaj iznad naselja Matijevići i Kula Norinska gdje je ilegalno, nabrzake, napravio svojevrsnu štalu za stoku. Navodno je riječ oko 100-tinjak grla stoke.

Nakon saznanja mještani Matijevića i Kule Norinske su se uznemirili zbog ilegalnog puštanja stoke u prirodu obzirom da je očito po doadašnjem iskustvu da ista neće biti pod čvrstom kontrolom vlasnika. Stoka je smještena u neposrednoj blizini vodospreme iz koje se pitkom vodom opskrbljuju mjesta Kula Norinska, Krvavac, Matijevići, Momići i Podrujnica pa je među stanovništvom zabrinutost i za buduću zdravstvenu ispravnost vode obzirom da veće količine fekalija prijete dospijeti u cijevi za koje je poznato da su već u mnogo navrata pucale. Zabrinutost za zdravlje pojačava i činjenica obzirom da se dosada kod stoke (doduše ovaca) Dragana Bezera pojavljivala ozbiljna bolest od koje je prije 2 godine obolilo nekoliko ljudi iz Krvavca.

Tijekom 90-ith godina su bili poznati mnogobrojni slučajevi gdje je upravo stoka Dragana Bezera puštena na taj način u brdo činila mnogobrojnu štetu vlasnicima na zemljišta u brdu (tzv. “ograda”), maslinama i drugim kulturama pa malo tko gleda blagonaklono na razvoj događanja sa stokom Dragana Bezera i svi se prisjećaju problema koje su 90-th imali sa stokom (ne samo Dragana Bezera).

Zbog svega navedenog će žurno biti sazvan sastanak i u Općini Kula Norinska radi razmatranja aktivnosti u cilju rješenja ovog problema,a nadležne institucije će opet imati glavobolje.

Mještani naselja Matijevići i Kula Norinska su se sada našli u problemu kojeg nisu skrivili, a strahuju i od eskalacije problema druge naravi obzirom na veliki broj neprijatelja Dragana Bezera koji bi “priliku za osvetu” mogli naći upravo na Bobaju.

Prema neslužbenim informacijama par grla stoke je u sličnom slučaju već ubijeno na području Vrhdesana i Desana prije 2 godine tako što je netko u stočnu hranu umiješao otrov Geocid, a zabilježeno je i par slučajeva ubijanja stoke vatrenim oružjem.

Kamion Daragan Bezera nakon istovara u Matijevićima
Skip to content