ČOČINA JAMA OPET OTKRIVENA

ČOČINA JAMA OPET OTKRIVENA

Par entuzijasta je nedjeljno jutro iskoristilo za malo avanture – potragu za  „Čočinom jamom“ koja se skriva u Novima Selima  iznad zaseoka Bebići. Iako je starije lokalno stanovništvo uglavnom već bilo u njoj, mlađi naraštaji su iseljavanjem zapustili ovaj predio općine Kula Norinska, pa je tako obrastao i trag „Čočine jame“. Stoga je par entuzijasta i to Tino Ćelić , Marko Vuica, Hrvoje Volarević , Matko Volarević , Mile Senta , Josip Musulin krenulo u novu potragu za ulazom i nakon nekog vremena i lociralo ulaz te ga i očistilo od vegetacije koja je branila pristup ulazu.

Dosadašnje traženje u par navrata je bilo neuspješno, ali je ova ekipa konačno pronašla ulaz u jamo te su je i označili GPS koordinatama.

10. prosinca bi se u hotelu Narona trebala održati i znanstena tribina na temu jame ,tako bi i ova jama trebala biti ispitana od stručnjaka i speologa iz Znanstveno prirodoslovnog društva iz Zagreba. Nekoliko stručnjaka je nekada davno ispitivala živi svijet „Čočine jame“, a skup bi se treba organizirati uz suradnju s Eko Udrugom Život.

Ekipa “istraživača”

Ulaz u jamu
Skip to content