MRTVAČNICA U NOVIM SELIMA OTVORENA

MRTVAČNICA U NOVIM SELIMA OTVORENA

U subotu, 26. studenog u Novim Selima je svečano otvorena mrtvačnica u blizini samog grbolja i crkve u Novim Selima.  Na svečanosti se okupio veliki broj Novoselaca i onih koji vuču porijeklo iz Novih Sela.  Samom otvaranju su nazočili i državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Karlo Gjurašić, načelnik općine Kula Norinska Nikola Krstičević, gvardijan samostana Svetog Križa u Živogošću fra Petar Rastočić,  zamjenik gradonačelnika Metkovića Mato Mustapić te mnogi drugi.

Inicijativu za gradnju pokrenula je Udruga Sveti Ante iz Novih Sela,  a idejni projekt je izradio Toni Rastočić. Sredstva za izgradnju mrtvačnice prikupljena su članarinama i  donacijama, a projekt je pomoglo i Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva.

Predsjednik Udruge Sv. Ante Jozo Rastočić je zahvalio svima koji su sudjelovali u pomoći za izgradnju mrtvačnice kojoj je nakon toga blagoslov udijelio don Senko Antunović. Okupljenima se obratio i načelnik Nikola Krstičević, zamjenik gradonačelnika Metkovića Mato Mustapić i državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Karlo Gjurašić.

Nakon službenog dijela, svi okupljeni su pozvan na prigodni domjenak.

Fotografija samo 15-ak dana prije otvaranja, prije nego je uređenje objekta izvedeno i izvana

Veliki broj ljudi je nazočio otvaranju

Sjaj nove mrtvačnice

Nacelnik se obratio prisutnima

27.11.2011.Skip to content