KRENULA IZGRADNJA OBORINSKE ODVODNJE

KRENULA IZGRADNJA OBORINSKE ODVODNJE

Iako smo prije nepuna dva mjeseca pisali o ovoj temi ovih dana svjedoci smo da su radovi na izgradnji oborinske kanalizacije i započeti. Nakon što su geodeti iskoličili trasu, krenulo se sa  čišćenjem područja gdje će biti smještena crpna stanica. Uz svu potrebitu dokumentaciju i dozvole raspisan je natječaj, te je sukladno Zakonu o javnoj nabavi prihvaćena ponuda firme “MGA” Metković koja će izvoditi radove.  Općina Kula Norinska će s ovim projektom riješiti pitanje oborinske a ujedno i fekalne kanalizacije u mjestu Krvavac .

Također se planira izmjestiti i trafostanica  na spomenutoj trasi, gdje se uspio postići dogovor sa HEP-om i HŽ-om, te se definirala buduća pozicija trafostanice,  pa se općina Kula Norinska obvezala snimiti posebnu geodetsku podlogu, dok će HEP krenuti s izradom projektne dokumentacije, nakon čega će HŽ izdati suglasnost.

“Plan je da se izgradi dječije igralište, parking, te urediti zelena površina na tome području. Također napominjemo, da su Hrvatske vode krenule u izradu projektne dokumentacije za nasip koji će odvojiti “Malo blato” od mjesta Krvavac, te će se na taj način trajno riješiti plavljenja mjesta Krvavac. Veliki je projekt pred nama, ali kad uspijemo sve ovo realizirati, mjesto Krvavac će dobiti sasvim novi izgled, ali i uvjete kakve ima rijetko koje mjesto u dolini Neretve”  riječi su načelnika Nikole Krstičevića.
Skip to content