INTENZIVNI RADOVI U OPĆINI

INTENZIVNI RADOVI U OPĆINI

Kako se bliži kraj godine, tako se i inteziviraju radovi u općini. Hrvatske vode nastavljaju sa izgradnjom Rive u Krvavcu, dok bi u mjestu Krvavac II uskoro trebali krenuti radovi na uređenju pristaništa za trupice te sadnja stabala i uređenje šetnice.

Mjesni odbor Kule Norinske je izradio koncept rješenja uređenja Sportskog centra, te će se uskoro usuglasiti sa HrvatskIm vodama, pa će se iduće godine krenuti u realizaciju.

DVD Kula Norinska, će uskoro dobiti i službene prostorije u Kuli Norinskoj (iznad kapele Sv. Nikole) se izvode radovi na uređenju interijera, mjenjanju dotrajalih otvora i postavljaju se instalacije. U dogovoru s župnikom župe Bagalović don Augustinom Radovićem gornji kat će se urediti za potrebe vatrogasaca, čajne kuhinje, i velike prostorije koje će koristiti za okupljanje mladeži i vjerske potrebe. Tako će naši vatrogasci dobiti krov nad glavom, a iduće godine se planira i nabava suvremenijeg navalnog vozila. Za prestojeće zimsko razdoblje općina financirala kupnju opreme za vatrogasce.

Tijekom današnjeg dana u Momićima načelnik općine Nikola Krstičević, zajedno sa ravnateljom škole Tomislavom Jerkovićem, bio je u obilasku nove škole koja čeka uporabnu dozvolu, kako bi se službeno i otvorila. Završni su radovi na uređenju okoliša, gdje se je postavila zaštitna ograda zbog same sigurnosti djece. Prema riječima ravnatelja škole Tomislava Jerkovića. škola u Momićima će biti jedna od boljih uređenih i opremljenih u županiji, te je istaknuo veliku pomoć Dubrovačko-neretvanske županije u realizaciju ovog projekta.Također se zahvalio i općini Kula Norinska na pomoći koja je pružila. Prema riječima načelnika općine  Nikole Krstičevića, u prizemlju škole se planira realizirati vrtić za koju je općina izradila idejno rješenje i troškovnik te se zajedno sa Dubrovačko-neretvanskom županijom javila na natječaj fondova Europske unije za opremanje prostorija. “Također intezivno radimo na uređenju igrališta škole, gdje smo izmjenili zaštitnu ogradu, te smo u fazi izrade tribina, a na kraju ćemo riješiti rasvjetu kako bi mještani Momića imali adekvatno mjesto za provođenje sportskih aktivnosti”, izjavio je načelnik. te nadodao “ krenuti će se i u probijanje puta od crkve u Momićima, do škole, te izlaz na drugom kraju mjesta, kako bi se dobio kvalitetni pristup do škole, a ujedno ćemo riješiti i uređenje okoliša  oko mrtvačnice u Momićima”.

U Matijevićima i Podrujnici se uređuju društvene prostorije za koje je općina osigurala potrebiti material uz suradnju s lokalnim stanovništvom i mjesnim odborima.Skip to content