NAJVEĆI BLAGDAN NAŠIH OGNJIŠTA

NAJVEĆI BLAGDAN NAŠIH OGNJIŠTA

Diljem naše općine, u svim našim mjestima, u našim domovima i srcima, Božić se dočekuje s posebnom radošću. Sva naša mjesta su održala ili vratila tradiciju paljenja badnjaka i druženja u Badnjoj noći prije odlaska na Svetu misu.

Grijanje uz vatru, veselje koje u hladnoj noći podgrijava odsjaj gorućeg badnjaka, te ljubav koja ovih dana drži svako ljudsko srce, nesmunjivo se mogu osjetiti najviše upravo u našim selima. Borovčani i Novoselčani koji žive u tim mjestima ili se vraćaju na svoja ognjišta, Desanci koji nalože i pokoju staru maslinu, Krvavčani kojih je najviše i koji imaju najviše ognjišta, Kuljani koji na bućalištu uz bakalar pjevaju, Matijevčani u kojih gori i nebo i zemlja, Momićani koje grije rakija, Podrujničani koji će naložiti i kredence ako treba – sve su to naša nezamjenjiva sela, nezamjenjivi ljudi, nezamjenjivi običaji koji su ostali sačuvani i čuvat će se ako Bog da mnoge generacije iza nas.

Večernje mise na badnju noć u Bagalovićima u 23.30 i Novim Selima u 21 sat će zasigurno biti među najposjećenijim cijele godine i to ne samo od župljana tih župa, već i od onih koji vide nešto posebno u misama tih mjesta i župa.

Sva ova tradicija čini naš život  na selu u ovim danima privlačnijim više od ikakvog gradskog života.

Općina Kula Norinska na čelu s načelnikom Nikolom Krstičevićem, zamjenikom načelnika Brankom Jerkovićem, cijelim  općinskim vijećem te urednikom ovih stranica Antom Šprljom, želi Sretan Božić i mir u svim Vašim obiteljima.

Nadamo se da ćete ove dane provesti u krugu Vaših najmilijih, da ćete Vaša srca ispuniti radošću, snagom duha, ali i blagošću oprosta.

Dio Božićnog uođaja ćete zasigurno moći osjetiti i na Božićnom koncertu koji će 26. prosinca u Domu kulture u Krvavcu s počekom u 19 sati održati nekoliko skupina.Skip to content