IZVJEŠĆE O STANJU U OPĆINI 05.02.

IZVJEŠĆE O STANJU U OPĆINI 05.02.

Državna cesta Vrgorac-Nova Sela je neprohodna, a dionica te ceste Borovci – Podrujnica- Momići-Matijevići-Kula Norinska je i dalje uglavnom vrlo slabo prohodna s tim da se na relaciji Podrujnica-Momići-Matijevići-Kula Norinska primjeti pokoje vozilo, ali vrlo rijetko i to uglavnom terensko vozilo MUP-a. Vožnja osobnim vozilima sa zimskom opremom se ne preporučuje bez velike potrebe.

Općina Kula Norinska je angažirala obrtnika Srećka (Sreću) Ćelića na razbijanju snježnih nanosa na relaciji Momići-Podrujnica-Borovci (u Borovcima je samo pola naselja očišćeno).


Prometnica Kula Norinska – Metković se također ne preporuča za vožnju vozilima bez zimske opreme, a onima sa zimskom opremom se preporuča da ne kreću tom dionicom bez potrebe.


Na dionici cesta Desne-Bagalovići- Kula Norinska i Desne-Banja su od strane Općine angažirana dva stroja „komibinirke“ od poduzeća “Neretvanski sliv” d.o.o. koji su razbili nanose snijega, te sad nastavljaju čišćenje Krvavca. U Desnama nema struje, a zajedno s HGSS-om i DVD-om Kula Norinska, organizirana je dostava potrebnih namirnica Desancima.

I u Borovcima je preko HGSS organizirana dostava najpotrebnijih namirnica za što zaslužuju svaku pohvalu, a i u ponedjeljak će biti također organizirana dostava namirnica.


Nestanak električne energije u mjestima Momići, Matijevići i dio Kule Norinske u subotu u trajanju od 5 sati, saniran je (stablo koje je padom prekinulo 10kV dalekovod je prepilano i kabal spojen), pa struje ima i stanje je stabilno.

Naselje Krvavac II je uredno povezano s Metkovićem i Opuzenom državnom cestom koja je očišćena, ali je potreban oprez. Jučer su u Krvavcu II čišćenje lokalne ulice.

Škole na području općina Kula Norinska su u ponedjeljak i utorak zatvorene, a o daljnjem razvoju će građani biti pravovremeno obaviješteni.

Stožer za zaštitu i spašavanje Općine Kula Norinska je aktivan i organizira potrebne akcijeSkip to content