IZVJEŠĆE O STANJU U OPĆINI 06.02.

IZVJEŠĆE O STANJU U OPĆINI 06.02.

Općina Kula Norinska je organizirala već drugi dan za redom dostavu kruha, mlijeka i najneophodnijih namirnica za mještane najugroženijih sela (Desne , Borovci, Nova Sela), dok se do Novih Sela teže dolazi. Dostava je organizirana u suradnji sa Hrvatskom gorskom službom spašavanja.

Dio državne ceste D-62 i to dionica Vrgorac-Nova Sela je uglavnom neprohodna i dobrim dijelom je ta dionica zaleđena, a dionica te državne ceste Borovci – Podrujnica- Momići-Matijevići-Kula Norinska je prohodna za vozila sa zimskom opremom. Vožnja se ne preporučuje bez velike potrebe. Angažirani strojevi od strane Općine Kula Norinska su probili put do zaseoka Vekići. Obzirom da je za čišćenje državne ceste D-62 Metković-Kula Norinska-Matijevići-Momići-Podrujnica-Nova-Sela-Vrgorac nadležno državno podruzeće Hrvatske ceste, Općina Kula Norinska je prosvjedovala kod nadležnih zbog loše situacija na toj cesti, posebice kad se uzme u obzir da je cesta iste važnosti Metković-Opuzen poptuno čista.

Vrijeme je utjecalo i na svadbene planove budućih mladenaca Vedrana Dragovića “Crte” i Maje Brećić, pa su svadbu planiranu u ovaj petak (10.veljače), odgodili za 01. lipnja.

Prometnica Kula Norinska – Metković se ne preporuča za vožnju vozilima bez zimske opreme, a onima sa zimskom opremom se preporuča da ne kreću tom dionicom bez potrebe.


U naselju Desne je danas puštena električna energija, a uskoro se očekuje i puštanje vode.
Na dionici cesta Desne-Bagalovići- Kula Norinska i Desne-Banja su od strane Općine angažirani strojevi osigurali prohodnost, ali je potreba izniman oprez .

Mjesta Krvavac i Krvavac II imaju većim dijelom očišćene prometnice.

Škole neće biti ni u utorak, 07. veljače, a o daljnjim odlukama će svi biti pravovremeno obavješteni.Skip to content