PRIPREMITE SE ZA VIKEND!

PRIPREMITE SE ZA VIKEND!

Državni hidrometeorološki zavod je najavio snježne padaline u petak i subotu i to u obilinijoj mjeri, pa se stoga poziva stanovništvo općine Kula Norinska da se na vrijeme pripreme za nadolazeće padaline.

Prognoza za iduća 3 dana:Ovo se posobno odnosi na stanivike mjesta Desne, Nova Sela i Borovci koja u pravilu za vrijeme snježnih dana budu ili izolirani ili s otežanim cestovnim komunikacijama.

Pripreme se odnose na čišćenje pristupnica kućama, parkinzima, kao i nabavku potrebnih namirnica za više dana.

Općina Kula Norinska je dogovorila suradnju s više subjekata osposobljenih za pomoć u ovakvim situacijama, ali je neophodno i obvezno da se svaki stanovnik pripremi za višednevne otežane komunikacije i opskrbu.

Potrebno je također i da se bolesnici opskrbe dovoljnom količinom lijekova, a oni koji imau potrebu za različitim liječničkim tretmanima u Domu zdravlja u Metkoviću, da o tome na vrijeme daju podatke kao bi se mogla izvršiti priprema akcija za njihovo dovoženje. Takvim osobama se ipak preporučuje da, ukoliko imaju takvu mogućnost, nađu smještaj bliže Domu zdravlja Metković (kod rodbine ili prijatelja)  kako bi se izbjegle intervencije za koje se ne može predvidjeti usoješnost ili dužina trajanja.

Za napomenuti je da je cesta Kula Norinska -Desne pod upravom i održavanjem Županijske uprave za ceste, a cesta Kula Norinska-Matijevići-Momići-Podrujnica-Nova Sela pod upravom i održavanjem Hrvatski cesta d.o.o. Obzirom na navedeno Općina Kula Norinska nije u mogućnosti održavati navedene prometnice, iako je u proteklom razdoblju u par navrata angažirala više strojeva o svom trošku na čišćenju tih dionica upravo zato što spomenuta poduzeća nisu izvršila svoju obvezu.Skip to content