USKRS U NAŠIM CRKVAMA I MISLIMA

USKRS U NAŠIM CRKVAMA I MISLIMA

Diljem naše općine u crkvama su završeni obredi  Vazmenog trodnevlja kao spomen teške muke Gospodina i Njegova uskrsnuća.

Krist je uskrsno da bi nam dao nadu, da bi nam pokazao pravi put – put koji nije nimalo lagan, nimalo popularan i nimalo predvidiv.

No  taj put, koliko god ponekad bio težak, uvijek vodi ka najvišem cilju koji jedan čovjek može doseći – vječnom spasenju.

I mi koji upravljamo našom općinom i oni koji svojim izabiranjem utječu na upravljanje, pozvani smo da u svakom trenutku svog života slijedimo Kristov nauk, držeći se njegova puta. Možda nekad padnemo, možda nekad zatajimo, ali svi smo tu kao Šimun Cirenac da jedni drugima pomognemo u nošenju križa, jer je to jedini način da stignemo do svog cilja.

Naši svjetovni ciljevi moraju uvijek biti što više podudarni  onima za koje je Krist umro – ne zato što su svi prisiljni biti vjernici, nego zato što su ti ciljevi istinska moralna vrednota koja tijekom više od 2000 godina nije izblijedila.

Nadamo se dragi građani naše općine da će Uskrs u životu svakog od nas biti onaj trenutak kada će naš životni put krenuti  onim pravcem kojim je hodio i naš Krist.

Sretan Uskrs želi vam načelnik, zamjenik načelnika, općinsko vijeće i djelatnice Općine Kula Norinska!


Tags:


Skip to content