ZELENA ČISTKA U NAŠOJ OPĆINI

ZELENA ČISTKA U NAŠOJ OPĆINI

Po prvi put u Hrvatskoj organizira se akcija “Zelena čistka” koja će okupiti najveći broj volontera ikada u zajedničkoj akciji čišćenja okoliša. Cilj je pronaći sve lokacije nepravilno odloženog otpada, obilježiti ih na internetskoj karti, te potom očistiti šume, rijeke, jezera, more, puteljke, vrtače, škrape … svaki kutak Lijepe naše i to sve u samo jednom danu. Zelena čistka se provodi u sklopu akcije “World Cleanup 2012” i globalnog pokreta “Let’s do it!” u koju su se do sada uključile 82 zemlje.

Koordinator akcije na području općine Kula Norinska, Vida i Pruda te dijela desne obale Metkovića  je Udruga “Život” na čelu s Tinom Ćelićem (095 800 5246)  koja će najprije u subotu 21. travnja zajedno s roniocima analizirati i kartirati podvodno stanje, a onda u nedjelju 22. travnja zajedno s lađarskim udrugama “Sv. Roko” Podrujnica, “Tri Sela”,  “Zvonimir Kaleb” Momići, “Norin” Matijevići, “Crni put” Metković,  “Prud”, “Domagojevi gusari” Vid,  “Jerkovac” Metković, uz potporu Općine Kula Norinska krenuti u veliku akciju koja kreće iz Podrujnice.

Glede općine Kula Norinska i uključenog područja izvan nje, slično kao i u ostatku svijeta, cilj će biti kartiranje svih otpada s ciljem satelitskog unosa prikupljenih podataka, da se na taj način može kontrolirati širenje ili smanjene broja smećem zagađenih područja.

Svi koju žele sudjelovati u ovoj akciji mogu se javiti na navedeni kontakt broj, a prema najavama, upravo bi naša općina mogla biti imati jedan od boljih odaziva na ovu akciju u svijetu!Skip to content